Història del formatge cremós, Philadelphia

L’origen del formatge Philadelphia és al formatge Neufchâtel, que és un dels formatges més antics de França, inventat sobre l’any 1000 dc al nord de Normandia.

Al 1872,  per un lleter de Chester (estat de Nova York) que es deia William Lawrence, va provar de copiar el Neufchâtel, i per error hi va afegir massa nata, i va trobar aquest formatge tant untuós. Li va posar el nom de Philadelphia perquè l’estat de Pensilvania tenia fama de tenir la millor llet i el millor formatge.

L’any 1928 la companyia de Lawrence es va fusionar amb Kraft, i el formatge Philadelphia es va exportar a tot el món.

Al llarg dels anys s’han anat desenvolupant diferents variants d’aquest formatge amb una gran diversitat de aromes, textures i gustos, i alhora, aquest formatge és el responsable de que el pastís de formatge sigui un postre típic de Nova York.

MARTA ROGER

Vaig començar a fer formatge després d’estudiar enginyeria agrícola i des d’aleshores he estat relacionada amb els productes derivats de la llet de petits productors arreu del món. Vaig començar a ensenyar elaboració de formatges el 2012 i són autora de "El llibre dels formatges. Manual per aprendre'n a fer" de Edicions Sidillà

Feu un comentari