Mozzarella, històries de formatge

Mozzarella, històries de formatges

El formatge de pasta filada més conegut és la mozzarella fresca, però també podem trobar formatges de pasta filada madurats com el provolone o el caciocavallo.
El caciocavallo és un formatge que s’elabora al sud de Itàlia amb llet de vaca o d’ovella i que té una textura plàstica i elàstica a causa del filat. És especialment interessant perquè està documentat a l’antiga Grècia donat que en parla Hipòcrates al 500 aC. És, per tant, un dels formatges més antics que coneixem.
Aquest formatge té forma de sac. Es lliguen de dos en dos i s’oregen penjats sobre un tauló durant 15 dies. D’aquí en ve el nom. Traduït vol dir: «A cavall» . Durant l’oreig es posen sobre un tauló o fusta prima com si fos una alforja posada a l’esquena d’un cavall. Aquest formatge madura durant un
període que va dels dos als sis mesos.

Al llibre dels formatges trobaràs més històries de formatges que de segur encara no coneixes i la recepta amb el pas a pas per fer el teu formatge Mozzarella!


Material relacionat amb el formatge Mozzarella

MARTA ROGER

Vaig començar a fer formatge després d’estudiar enginyeria agrícola i des d’aleshores he estat relacionada amb els productes derivats de la llet de petits productors arreu del món. Vaig començar a ensenyar elaboració de formatges el 2012 i són autora de "El llibre dels formatges. Manual per aprendre'n a fer" de Edicions Sidillà

Feu un comentari